Luftvärmepumpar

Electrolux luftvärmepumpar – för en skönare hem miljö

Hyllcenter i Umeå kan nu erbjuda högklassiga luftvärmepumpar från Electrolux komplett platsmonterat av certifierad installatör.

Electrolux luftvärmepumpar ger ditt hem ett hälsosammare inomhusklimat året runt. Skön värme på vintern – uppfriskande och svalkande på sommaren. En bekväm och energieffektiv lösning för ditt hem eller fritidshus.

Hitta den värmepump som passar ditt behov här:

Electrolux FLOW H3 – för det mindre huset eller fritidshuset upp till ca 110 m2

Electrolux WELL H5 – passar hus upp till 150 m2

Electrolux WELL H7 – för större hus upp till ca 180 m2

Luftvärmepumpar från Electrolux

En luftvärmepump från Electrolux ger ditt hem en komplett och ekonomisk lösning för både värme och kyla. De har dessutom en stilren design som passar in i alla husmodeller.

Svenska Electrolux värmepumpar är särskilt anpassade och utvecklade efter skandinaviska väderförhållande som skiftar kraftigt med årstiderna. Snö och kyla, regn, rusk och svettiga somrar – Electrolux värmepumpar tar hand om dina behov året runt.

 

Så här fungerar det

En luftvärmepump består av två delar – en inomhusenhet och en utomhusenhet. Utomhusdelen samlar in värmeenergin och för över den till inomhusdelen som distribuerar värmen ut i huset i den temperatur som du ställt in.

Fördelningen av värmen i huset kan påverkas av placeringen av inomhusenheten samt husets layout. Din installatör kan hjälpa dig att hitta bästa placering för optimal värmedistribution.

 

Ekonomiska fördelar

En luftvärmepump kompletterar din grundläggande värmekälla och kan täcka upp till 55% av din bostads uppvärmningsbehov. Hur mycket varierar beroende på var i landet du bor. Men en luftvärmepump med A+++ energimärkning kommer oavsett var du bor att ge dig 5 kronor värmeenergi för varje krona el! Och om du är berättigad till ROT-avdrag så sparar du även in 30 % på installationen!

Lösningen för ditt fritidshus

I sommarstugan är luftvärmepumpen ett utmärkt alternativ för att hålla värmen vintertid och skön svalka sommartid. Om fritidshuset inte används vintertid så kan underhållsvärme ställas in för att undvika frysskador.

Tänk på att en luftvärmepump alltid är en kompletterande värmekälla!